Gut Hastalığı İçin Aldığım İlaçların Yan Etkileri

soru

Murat Kotan

23 Nisan 2024 Salı

merhaba gut rahatsızlığını yaklaşık 10 yıl önce teşhis konuldu ilaç kullanmaya başladım fakat ilaçların yan etkileri oldu şiddetli ishal vb.. 5 yıl önce kronik gut atakları geçirdikten sonra tekrar dan doktora gittim aynı ilaçları verdiler bende ataklar geçince günde en az 5 litre su içmeye başladım sabahları bir tam limon sıkarak 1 lt suya güne devam ettim yaklaşık 5 yıl ilaç kullanmadan bira ve rahatlıkla et tükettim hiç bir sorunum olmadı 40 gün önce ayak eklemim üzerinde uzun süre farkına varmadan kaldım ve beraberinde bir yangınla başladı ve gut atağına döndü 10 yıl önceki ataklarımdan daha az şiddetliydi fakat bir ay sürdü şimdi ayağımdaki şişlik duruyor ayakkabı giymekte zorlanıyorum çünkü ayağımda ki şişlik tamamen inmedi.. durumum bu sizden istanbul anadolu yakasında ikamet etmekteyim bana yakın önereceğiniz romotoloji uzmanı tecrübeli hekim tavsiyesi istiyorum ve eklemde kalan tofüsleri internetten izlediğim kadarı ile ameliyatsız sadece iğneyle çıkarıyorlar bunu önerebilirmisiniz zira bana çok mantıklı geliyor tavsiyeleriniz benim için çok değerli .. saygı ve hürmetle şimdiden teşekkür ederim...

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Murat Kotan,

Gut hastalığı için kullanılan ilaçların yan etkileri kişiden kişiye değişebilir ve bazı hastalarda şiddetli ishal gibi yan etkiler görülebilir. Gut ataklarının kontrol altına alınması için uygun tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri önemlidir. İstanbul Anadolu Yakası'nda önerebileceğim tecrübeli romatoloji uzmanları arasında Prof. Dr. Ahmet Omma ve Doç. Dr. Bülent Tıraş bulunmaktadır. Bu uzmanlar, gut hastalığı ve diğer romatolojik rahatsızlıklar konusunda deneyimlidirler.

Eklemde kalan tofüslerin ameliyatsız iğne ile çıkarılması bazı durumlarda mümkün olabilir, ancak bu, hastanın spesifik durumu ve tofüslerin büyüklüğüne bağlıdır. Bu işlemi değerlendirmeniz ve size en uygun yöntemi belirlemeniz için bir romatoloji uzmanına danışmanız önemlidir.

Saygılarımla.

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gut Hastalığı Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Gut Hastalığı Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Gut Hastalığında Beslenme Yöntemleri

Gut Hastalığında Beslenme Yöntemleri

Gut İlacı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gut İlacı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gut Hastalığı Nasıl Geçer?

Gut Hastalığı Nasıl Geçer?

Gut Belirtileri ve Tedavisi

Gut Belirtileri ve Tedavisi