İbrahim Saraçoğlu Gut Hastalığı: Genellikle ayakların başparmak kısımlarında, dizlerde, parmaklarda ve dirseklerin eklem kısımlarında meydana gelen bir çeşit eklem iltihabı olan gut hastalığı, kanda bulunan ürik asitin çok yüksek seviyelerde olması ile eklem bölgelerinde kristal bir hal alıp birikmesi sonucunda meydana gelmektedir. Daha çok orta yaşa gelmiş erkeklerde meydana gelen gut hastalığının belirtileri arasında yukarıda belirtilen bölgelerde kendini gösteren, birkaç gün içerisinde kendiliğinden yok olup bir süre geçmesinin ardından kendini tekrarlayan keskin ve aniden ortaya çıkan ağrılar, ağrı olan eklem yerlerinde şişmelerin görülmesi ve iltihap oluşumunun yanı sıra, bu bölgelerde sıcaklık hissinin olması, daha ileri olan vakalarda ise yüksek ateş ile ürperme ve benzeri genel gut rahatsızlığı belirtileri yer almaktadır.
İbrahim Saraçoğlu gut hastalığı olan kişiler için hastalığın geçmesine yardımcı olarak kereviz kürünü önermektedir. Gut hastalığı olan kişilerin kereviz kürünü uygulaması ile birkaç gün içinde hastalarda rahatlama meydana gelmektedir.
Gut Hastalığı Tedavisinde Kereviz Kürü
Gut hastalığının çok eski zamanlardan beri Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde zenginlerin yakalandığı bir rahatsızlık olarak bilinmesinin sebebi maddi durumu yüksek olan kişilerin diğer kişilere göre daha fazla et tüketebiliyor olmalarıdır. Gut hastalığına yakalanan ünlüler arasında Michelangelo ile Darwin'de yer almaktadır. bu hastalık dünya savaşlarının yaşanmasından sonra yeterli miktarda etin bulunamamış olması sebebiyle çok nadir olarak görülmüştür. Günümüzde gut rahatsızlığının hangi sebep ile olduğu çok iyi bilinmekte ve modern tıp sayesinde bu hastalığın tedavisi, bazı ilaçlarla kolaylıkla yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra, gut hastalığının kendini tekrarlama olasılığı da vardır. Bu hastalığa yakalanan kişilerin deniz ürünlerinden özellikle de karides, ahtapot ve kalamar gibi ürünlerden uzak durması ve kırmızı et tüketiminde aşırıya kaçmaması gerekmektedir.
Gut hastalığının tedavisi için ve bu hastalığın kontrol altında tutulabilmesi için kişinin haftada 2-3 kere kereviz tüketmesi iyi bir destekleyicidir. Kereviz kürünün hiçbir katkı maddesi kullanılmadan az miktarda bir su ile haşlanıp, üzerine minimum miktarda yağ gezdirilerek hazırlanması gerekmektedir. Kereviz kürünün uygulanması esnasında içerisini başka herhangi bir sebze eklenmemelidir.
Dikkat!
Kereviz kürünü hangi sebep ile olursa olsun 10 günden daha uzun süre kullanacak olan kişilerin ara ara da olsa kesinlikle tansiyonlarını ölçtürmeleri gerekmektedir. Bunun sebebi, bu kürün uzun süreli olarak kullanımının ardından hastaların bir kısmında yüksek tansiyon görülmesidir. Bu sebep ile yalnızca bu kürü uygulamak zorunda olan kişilerin sık bir şekilde tansiyonlarını ölçtürmeleri ve tansiyonlarında bir artış olması halinde bu kürü uygulamayı bırakmaları gerekmektedir. Özellikle de tansiyon rahatsızlığı olan kişilerin İbrahim Saraçoğlu’nun kereviz kürünü uygulamadan bir uzman hekimle görüşmeleri ve bu kürü uygulayıp uygulayamayacaklarına ona göre karar vermeleri gerekmektedir. Burada yazılan bilgiler hiçbir hastalığı teşhis amacı ile yazılmamaktadır. Kişinin bir rahatsızlığının olması halinde kesinlikle bir uzman hekime danışması gerekmektedir.
İbrahim Saraçoğlu Gut Hastalığı İçin Kereviz Kürü Hazırlanışı
Kereviz kürünün bir porsiyonu 300-350 gram arasında olmak kaydı ile 3 aylık süreyle haftada 3 sefer tüketilmesi gerekmektedir. Bu kürün pişirme süresi ise 6-7 dakikadır. Kereviz kürünü hazırlamak için bir porsiyonluk kereviz ince ince doğranıp, kaynayan 2,5 su bardağı suya eklenmesi ve ağzı kapalı altı kısık ateşte haşlamak gerekmektedir. Haşlanan kereviz suyu ile birlikte öğle ve akşam yemeklerinin yarım saat öncesinde tüketilmesi gerekmektedir.
Kereviz yemeyi sevmeyen kişilerin bu kürü hazırlamak için kaynamakta olan yarım 2,5 su bardağı suya 350 gram kereviz eklemesi ve tencerenin ağzını kapatarak 7 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanan kürün suyunun gün boyunca ve genellikle öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce aç karnına içilmesi gerekmektedir.